0594 21 37 39

Reparatie & onderhoud

Hoe houd ik mijn rieten dak schoon?
Een nieuw rieten dak ligt er mooi en strak bij, maar na verloop van jaren verkleurt het riet en ontstaat tussen het riet een dichte laag van mos en algen. Deze laag sluit het rieten dak af van lucht en licht. Na een regenbui zal het rieten dak langer nat blijven. Riet kan slecht tegen vocht en zal sneller wegrotten wanneer de dichte laag mos en algen niet wordt weggehaald.

Het schoonmaken van het rieten dak gebeurt met behulp van een drijfbord waarmee het laagje mos en algen van het dak wordt afgeklopt. Tevens zal het riet bijgeklopt worden zodat alles er weer strak bijstaat. Als het riet schoon is zal het dak weer kunnen drogen en heeft het een langere levensduur.

Om de hoeveel jaar wordt een rieten dak schoongemaakt?
De levensduur van een rietendak is ongeveer 25 tot 30 jaar. Na deze periode is onderhoud nodig. Staat een huis geheel vrij, zodat zon en wind het dak kunnen drogen, dan kan het schoonmaken enige jaren worden uitgesteld. Op een dak dat geheel onder de bomen staat zullen zich eerder mossen en algen vormen. Dit dak zal enige jaren eerder schoongemaakt moeten worden.

.

Wat is de levensduur van een rieten dak?

De levensduur van rieten daken verschilt. Daken die steiler zijn hebben veel minder te lijden dan platte daken. Zo zijn er molens in Nederland die rieten daken hebben van wel 80 jaar.

Ook is de ligging bepalend voor de levensduur. Daken met veel schaduwkanten drogen minder snel. Het gevolg hiervan is het ontstaan van algen en mossen wat sterk de levensduur beperkt.

Een andere belangrijke factor voor de levensduur van het dak is het onderhoud. Houdt men het dak mooi schoon dan zal dit circa 40 jaar meegaan. Indien geen onderhoud aan het dak wordt gepleegd dan gaat het dak circa 25 jaar mee.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw rieten dak, vult u dan uw gegevens in bij de informatie aanvraag, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

 

.

RIETDEKKEN
UILENBORDEN
REPARATIE & ONDERHOUD
REFERENTIES
U WILT EEN DAKINSPECTIE?
U WILT EEN AFSPRAAK MAKEN?

CONTACT

Rietdekkersbedrijf Frits Dijkstra
Rijksstraatweg 47
9841 PA Niezijl
info@rietdekkersdijkstra.nl

 

VAKFEDERATIE

DISCLAIMER

> Disclaimer & Privacystatement

SOCIALE MEDIA